Monday, December 31, 2012

Poster Pimpinan Mahasiswa UKM


"Setiap ahli GAMIS seharusnya mengelak daripada tersangkut dalam perdebatan mengenai method atau pendekatan dakwah, tetapi ahli GAMIS perlu sentiasa bersedia untuk hadir ke lapangan masyarakat dengan idea-idea pembawaan dakwah yang segar dan semasa."

- Muhamad Azan Bin Safar, Presiden Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (G.A.M.I.S. [Official]) 2012-2013, merangkap Presiden Ikatan Studi Islam Ukm 2012-2013.

www.isiukm.org"Apabila hatinya hadir, kemahuannya benar-benar mendesak dan pengharapannya tinggi, hampir dapat dipastikan doa itu tidak akan ditolak." - Ibnul Qayyim

#PMUKM - AUTONOMI MAHASISWA MEREALISASI FALSAFAH UNIVERSITI"Seorang Muslim hanya boleh melepaskan diri daripada amal Islami seiring dengan pemergiannya daripada kehidupan ini"

- Pengerusi Lajnah Tarbiyyah & Qiyyadah ISIUKM merangkap Timbalan Presiden Pmukm Original (MPP UKM), Mohd Khamis dan Setiausaha Agong Ikatan Studi Islam UKM (ISIUKM), Muhamad Razif."Bersama dengan sahabat-sahabat yang cintakan Allah menjadikan aku sangat bersyukur kerana semakin bertambah cintaku kepadaNya."

Ahmad Shukran - Timb. Presiden ISIUKM
Harith Faisal - Exco Lajnah Kebajikan & Akademik ISIUKM“Ada tingkatan iman yang tidak boleh dicapai oleh seorang hamba dengan amalnya. Ia hanya dicapai dengan ujian dan cabaran.”

- Ahmad Shukran Bin Shaharudin Timb. Presiden Ikatan Studi Islam UKM (ISIUKM) merangkap Presiden Persatuan Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia (Pmukm Original (MPP UKM)

2 comments: