Friday, April 13, 2012

Shawl Labuh Yang Menawan. Inilah Muslimah Yang Dicari.

Dunia kini kelam,
Gelap gelita,
Mujur ada satu cahaya,
Berjalan anggun,
Sopan, aurat terjaga,
Bersama senyuman menawan,
Itulah pesona Muslimah sejati.


Sengaja dikaburkan. ^^


Bukan mudah nak cari muslimah yang betul-betul terpelihara. Pesona muslimah itu selalu sangat disalahertikan. Orang anggap, biarlah pakai jeans ketat, asalkan bertudung. Biarlah bertudung singkat asalkan bertutup kepala. Biarlah lengan terdedah, tidak langsung rasa bersalah.


Sebenarnya tak kisahlah nak pakai style Yuna, Wardina atau Hana Tajima sekalipun, asalkan dia dapat menutup auratnya dengan sempurna, cukuplah.


Cantik jugak kalo Muslimat pakai shawl. Sweet sangat. Tapi, kalau beli shawl tu, memang kena beli yang pendek-pendek ke? Lilit, lilit, lilit. At last, sempat lilit tengkuk saja. Kenapa tak beli shawl yang 10 meter? Boleh lilit sampai pinggang. Kalau tak nak beli yang 10 meter pun tak apa, ambil langsir atau selimut dalam bilik tu. Kemudian lilit puas-puas. Asalkan dapat menutupi dada dan ikut syarak, sudah la. .


Hm, saya selalu juga nampak orang pakai shawl yang labuh dan ikut syara'. Okay saja. Tak mengurangkan pesona dia sebagai wanita pun. Malah lebih sweet dan menawan. Tak percaya? Cubalah sendiri. (^^)5 comments: