Thursday, June 23, 2011

Komik: Potret Zaujahku

Entry kali ini khas dan khusus untuk Hafizi Azmi pemilik blog Alwan Pelangi. Beliau adalah classmate saya semasa di Sekolah Kebangsaan Sungai Behrang. Sangat tertarik dengan komik Islami yang dilukisnya sendiri. Jalan cerita yang sangat catchy dan menghiburkan. Sesuai untuk panduan pengantin remaja mahupun yang sudah lebih berusia. Lukisan kartunnya juga comel-comel belaka.

Sebenarnya, saya juga minat melukis semasa zaman sekolah rendah dulu-dulu dan rajin juga melukis. Tapi disebabkan kurang bakat semulajadi, maka minat itu terbantut. Hehe.. By the way, sampai sekarang, saya masih sangat berminat dan teruja dengan pelbagai seni lukisan dan abstrak.

Review mengenai komik beliau ini dalam entry ini adalah sebagai pembakar semangat kepada beliau untuk terus menghasilkan komik-komik Islami yang berkualiti pada masa hadapan. Untuk makluman semua, Potret Zaujahku ini adalah komik Islami pertama beliau. Good Luck Piji..!!

Selamat Membaca.










Sila download di sini :

Ataupun di sini (link alternatif) : 

This comic also have been translated in English. Special for non-Malaysian readers or Malaysian readers who does'nt want to read in Malay language.

Download here :


View it on DeviantART here :

Hope you enjoy it !!

7 comments:

  1. harith...kwn ko ni study kt uia eh? patot mcm penah tgk je lukisan dia ni..hahaha.. mmg comey pon.

    ReplyDelete
  2. > atisya syakilla
    haah, dy memang dak uia pon.. kos IT kot.. ko mmg kenal semua org kat UIA kan..

    ReplyDelete
  3. aiwahh!!! mabruk ya akh! mg jd saham Akhrt bmanfaat bt si pelukis (ex-SBPI Gopeng rupaY)

    ReplyDelete
  4. > mawarberduri
    insyaAllah moga jadi manfaat saham akhirat juga buat kita org awam yang menyebarkannya.. ameen..

    ReplyDelete
  5. > mawarberduri
    insyaAllah moga jadi manfaat saham akhirat juga buat kita org awam yang menyebarkannya.. ameen..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Tahniah kepada pelukis komik ni - Hafizie Azmi..

      Delete